Rys och mys i Varberg

Publicerad: 2020-11-02

Under en månad får Varbergs fästning en ny belysningslösning. Det är många olika tekniker som vi använde för att åstadkomma en unik upplevelse i de gamla valven. Vi satta uppe projektorer, gobo-strålkastare och RGBWA-armaturer tillsammans med högtalare. Dessutom monterade vi lampor med ett sken som efterliknar eldslågor. Allt för att besökarna under kvällstid skulle uppleva en tid av Rys och Mys som museet hade planerat.


Vi satte bland annat upp lampor med ett sken som efterliknar eldslågor.

Smart planering och samarbete

Vi på TRS tog fram konceptet och tillsammans med museet utformade vi bilderna och färgpaletten. Att rigga upp detta och programmera det hela tog en dag – vi fick hjälp av Varberg Energi som var ett både roligt och trevligt samarbete. Planeringen och förarbetet hade pågått i fler veckor för att kunna åstadkomma detta omfattande projekt. Med ett bra projektupplägg går själva utförandet effektivt! Och i just detta fall var det speciellt viktigt att planera ordentligt, då valven som installationen sitter i också är tillfartsvägar till bostäder. Så att stänga av detta i mer än några minuter åt gången för att rigga var inte en lösning. En stor eloge till våra partner på Varberg Energi och Varbergs fästning vars support var ovärderlig för projektets tillkommande och detta uppskattade inslag på årets höstlov i Varberg.

För fler intryck från installationen i Varberg kan du titta på vår video och bläddra igenom bildspelet nedan:

Utforska mer

Relaterade nyheter

Tryggare vägarbeten med lugnande belysning

Tryggare vägarbeten med lugnande belysning

Vi är stolta att berätta om vår del i ett projekt för att göra tryggara vägarbetsplatser. TRS bidrar med expertkunskap när forskare vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI och Linköpings universitet undersöker om ljus kan få oss att köra lugnare vid vägarbeten.

läs mer