Nollvisionen: trygga vägar för alla

Publicerad: 2024-03-25

Den svenska Nollvisionen för trafiksäkerhet är en banbrytande modell som inte bara har inspirerat oss lokalt utan även spridit sig till andra delar av världen. Som svensk är jag stolt över att vår nation var en pionjär i att skapa denna vision, och jag tror att vi har en unik möjlighet att fortsätta vara ledande inom området.

Att upprätthålla och främja Nollvisionen är avgörande för att minska antalet trafikolyckor och rädda liv. Men för att göra detta effektivt, måste vi också se till att lagar och standarder följer utvecklingen i samma takt som kraven på vägutrustning ökar och fordonsparken förändras. Genom att fortsätta vara innovativa och lyhörda för marknadens behov, kan vi säkerställa att vår vägutrustning är anpassad till dagens trafikmiljö och framtida utmaningar. På vår blogg fortsätter vi att utforska denna dynamiska utveckling och dela insikter om hur vi kan skapa säkrare vägar för alla. Följ med oss på vår resa mot en framtid med noll dödliga trafikolyckor!

Mer om Nollvisionen hos Trafikverket

Utforska mer

Relaterade nyheter

Tryggare vägarbeten med lugnande belysning

Tryggare vägarbeten med lugnande belysning

Vi är stolta att berätta om vår del i ett projekt för att göra tryggara vägarbetsplatser. TRS bidrar med expertkunskap när forskare vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI och Linköpings universitet undersöker om ljus kan få oss att köra lugnare vid vägarbeten.

läs mer